Pages

Pırasa Dolması Kıymalı Tarifi

Malzemeler
5 adet kalın dolmalık pırasa
2 orta boy soğan
250 gr kıyma
2 yemek kaşığı tereyağı veya margarin
1 yemek kaşığı domates salçası
1/2 demet dereotu
1/2 demet maydanoz
3 çay kaşığı tuz
1/2 çay kaşığı karabiber
1 kahve fincanı pirinç
Terbiyesi;
1 yumurta
1/2 limon suyu
1/2 bardak su

Tarif
Pırasaların köklerini ve yeşil kısımlarını kesin
Beyaz olan gövdeyi 6 cm boyunda doğrayın ve uzunlamasına biraz kesin
ortadaki göbek kısmını çıkartın
Kalın beyaz yaprakları kaynar tuzlu suya atarak bir iki dk haşlayıp süzgece alın
İnce doğranmış soğanları, 1 kaşık yağla hafifçe börttürün
Yıkanmış pirinç, tuz ve 1/2 bardak su katıp suyunu çektirin
Ilık duruma gelince kıyma, salça, kıyılmış dereotu, maydanoz, karabiber ve bir yumurta akı katıp karıştırın
Pırasa yapraklarına birer tatlı kaşığı içten koyup uçlarını kapatın ve düz bir tencereye dizin
1 kaşık yağ ve 2 bardak su koyup kısık ateşte pişirin
Yumurta sarısı, limon suyu ve suyla hazırladığınız terbiyeyi üzerine döküp indirin
Afiyet Olsun.Kaynak.Lezzetli Yemek Tarifleri

0 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...