Pages

Malzemeler
2 adet kuru kayısı
1 yemek kaşığı mısır unu
1 tatlı kaşığı tahin
1 çay kaşığı tereyağ
1 su bardağı su (200ml)
1 tatlı kaşığı pekmez

Tarif
Kuru kayısıyı küçük küçük doğrayıp bir cezvede su ile pişirin. Tereyağını eritip mısır ununu hafif pembeleşene kadar kavurun. Kayısılı suyu mısır ununa dökün hızlı hızlı karıştırarak topak olmasını engelleyin.
Sürekli karıştırarak kısık ateşte 10 dakika pişirin.
Mama muhallebi kıvamında olmalı, çok katılaşırsa sıcak su ilave edip biraz daha pişirin.
Biraz soğuyunca tahin ve pekmezi ilave edin.
Afiyet Olsun.Kaynak.Lezzetli Yemek Tarifleri

0 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...