Pages

Kıymalı Pırasa Böreği Tarifi

Malzemeler
1 Yumurta
1 Su Bardağı Süt
1 kg Pırasa
Tuz,Karabiber
2 Havuç
250 gr Kıyma
2 Kahve Fincanı Margarin
1 Demet Maydanoz
Hamur için gerekli malzemeler:
1 Kahve Fincanı Yoğurt
1 Yumurta
1 Kahve Fincanı Zeytinyağı
1/2 Çay Bardağı Su Tuz
1 Yemek Kaşığı Sirke
2 Su Bardağı Un

Tarif
1 – Böreğin hamurunu hazırlamak için; bütün malzemeleri karıştırıp yumuşak bir hamur yoğurun.Üzerini nemli bir bezle kapatarak en az 30 dakika dinlendirin.
2 - Havuç ve prasayı temizleyip ince ince doğrayın. Bir kaşık yağı tavada kızdırıp sebzeleri 3- 4 dk. kadar kavurun.Sonra kıymayı ekleyerek 3-4 dakika karıştırın ve fazla yumuşamadan ateşten alın.Tuz,biber ve ince kıyılmış maydanozu ekleyip karıştırın.
3 – Hamurdan beş beze hazırlayıp fırın kabından 5-6 cm.daha geniş çapta bir yufka açın.Bu yufkayı yağlanmış kalıbın dibine uçları dışarı gelecek şekilde yayın.
4 - Yumurta, süt ve kalan yağı çırpın.Kalıptaki hamurun üzerine gezdirin.Kalan bezelerden kalıp büyüklüğünde yufkalar açın.Bir yufkayı kalıptaki hamurun üzerine yerleştirip hazırladığınız karışımdan gezdirin ve bir yufka ile üzerini kapatın.Üzerine pırasalı harç yerleştirip diğer iki yufkayı aynı şekilde arasına karışım sürerek kalıba yerleştirin. Uçları sarkan yufkayı üzerine toplayın ve hamur şeritlerle tutturun.Uzerine çırpılmış yumurta sürüp önceden kızdırılmış orta ısılı fırında 20-25 dakika pişirin.Daha sonra sevise sunabilirsiniz.
Önemli Not: Fırına böreği koymadan önce dilimlerseniz içi daha iyi pişecektir.Bu böreği hazır yufka ile de yapabilirsiniz.5 adet hazır yufkayı aynı şekilde kalıba yerleştirmeniz yeterli olacaktır.
Afiyet Olsun.Kaynak.Lezzetli Yemek Tarifleri

0 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...