Pages

Ispanaklı Krep Tarifi

Malzemeler
krep için:
1 su bardağı un
1 adet yumurta
1 su bardağı süt ya da su
1 çay kaşığı tuz
içi için:
Yarım kg ıspanak
1 yemek kaşığı margarin
tuz, karabiber, kırmızı biber
1 yemek kaşığı salça

Tarif
Ispanakları yıkayıp bir tencerede kısık ateşte haşlayın.
Bir tavada margarini eritin. Eğer soğanlı yapmak istiyorsanız bu aşamada soğanı ekleyebilirsiniz.
Daha sonra salçayı ekleyin.
Haşlanmış, süzülmüş ıspanakları ve baharatları ilave ederek karıştırın.
2-3 dakika kavurun ve ocağı kapatın.
Diğer taraftan geniş ve derin bir kasede unu hiç topak kalmayacak bir şekilde süt ile ezin.
Yumurta ve tuzu ekleyerek çırpın.
Bu karışımın kıvamı kek hamurundan daha akışkan olmalı. Aksi halde krepleriniz kalın olur.
Teflon tavaya bir çay kaşığı kadar margarin koyup kızdırın.
1 kepçe hamurdan alıp tavanın üzerine iyice yayın.
Hamurun her iki yüzü piştikten sonra krepi bir tabağa alın.
Kalan tüm hamurları aynı şekilde pişirin.
Krepler hazır olduğunda, şekildeki gibi iç malzemesini her birinin üzerine koyarak sarın ve tepsiye dizin.
Üzerine kaşar peyniri rendesi serpiştirerek 200 derece önceden ısıtılmış fırında peynirler eriyene kadar pişirin.
Afiyet Olsun.Kaynak.Lezzetli Yemek Tarifleri

0 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...