Pages

Vanilyalı Cupcake Tarifi

Malzemeler
100 gr. tereyağı (oda sıcaklığında)
Yarım bardak şeker
Yarım çay kaşığı vanilin
2 yumurta
1-1/3 un
1 paket kabartma tozu
1/3 bardak süt
1 bardak pudra şekeri
1 yemek kaşığı limon suyu
Süsleme için;
125 gr tereyağı
250 gr pudra şekeri
2 yemek kaşığı süt

Tarif
Muffin kalıplarına kağıt kapsülleri yerleştirin.
Tereyağı, şeker ve vanilini krema kıvamına gelinceye kadar çırpın.
Yumurtaları teker teker ekleyin; her eklemeden sonra çırpın.
Süt ve unu da iki ayrı parti halinde ekleyin.
Karışımı kalıplara paylaştırın.
180 derece ısıtılmış fırında 15-20 dk pişirin.
İçine hazırladığınız kremayı krema torbası ile doldurun.
Alternatif olarak üzerine pudra şekeri eleyip, yarım kiraz şekerleme ile de dekor yapabilirsiniz.
Süslemenin yapılışı:
Tereyağını mikser ile beyazlaşıp kabarana kadar çırpın.
İçine pudra şekeri ve sütü iki ayrı seferde ekleyip karıştırmaya devam edin.
Kıvam aldığında krema torbası ile dairesel hareketler uygulayarak cupcake üzerine sürebilirsiniz.
Arzuya göre gıda boyası ile renklendirebilir; çeşitli şeker dekorlar uygulayabilirsiniz.
Afiyet Olsun.Kaynak.Lezzetli Yemek Tarifleri

0 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...