Buğu Pirzolası Patatesli Tarifi

Malzemeler
1 kg koyun pirzolası
1-2 yemek kaşığı bitkisel yağ
3 adet küçük soğan
2 orta boy domates veya 1 yemek kaşığı salça
3-4 orta boy patates
1 demet dereotu
1/ 2 bardak su
Tuz- karabiber

Tarif
İki kuplu, dibi düz bir tencereye yağı gezdirip pirzolaları sıralayın
Domateslerin kabuklarını, çekirdeklerini çıkartıp fındık büyüklüğünde,
soğanları yarım ay biçiminde,
patatesleri yuvarlak dilimler halinde doğrayın
Dereotunu ince ince kıyın
Hazırlanan sebzeleri pirzolaların üzerine yerleştirin
Yeterince tuz ve karabiber serpin
Yarım bardak su ekleyin
Ağzını sıkıca kapatın
Normal bir tencerede pişirirken kapağın kenarını hamurla sıvayın ve üzerine bir ağırlık koyun
Kısık ateşte 1,5 saat pişirin
Afiyet Olsun.Kaynak.Lezzetli Yemek Tarifleri
X