Pages

Kısır Tarifi

Malzemeler
5 su brd ince bulgur,
2 orta boy soğan,
2,3 diş sarımsak,
3 orta boy domates,
8,9 dal taze soğan,
kimyon,tuz,karabiber,kırmızı biber,
limon,
salça,
maydanoz,
İstenirse Nar ekşisi,

Tarif
İnce bulguru 5 brd sıcak su ile ağzı kapalı bir kapta demlenmeye bırakıyoruz.Soğanı ve sarımsağı ince ince doğrayıp yağda tuz atarak soteliyoruz.Salça ekleyip biraz daha kavurup altını kapatıyoruz.Demlenen bulgurun içine koyup karıştıryoruz.Diğer malzemeleri doğrayıp hepsini karıştırıp baharatlarını ve limonunu ekliyoruz.
Servisi için kısırımız hazır.
Afiyet Olsun.Kaynak.Lezzetli Yemek Tarifleri

0 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...