Pages

Içli Köfte Tarifi

Malzemeler
iç malzeme :
300gr kıyma
3 baş kuru soğan(istege bağlı)
tuz
karabiber
pul biber
maydonoz
100gr sıvı veya katı yağ
dış malzeme(hamuru):
500gr yağsız kıyma
500gr ince köftelik bulgur
1ince tarafından soğan rendesi
tuz
su

Tarif
iç malzemenin hazırlanışı
soğanlar ince ince doğranır kavurmak için tavaya konur
yağ eklenir kıyma eklenir
10dk arasıra karıştırılarak kavrulur
tuz eklenir
kıymalar pişip soğan pembe olana kadar kavrulur
ocaktan indirip doğranmış maydonoz eklenip karıştırıp sovuması için buzdolabına konur HAMURU:
bulgur kıyma yoğurmak için bir kaba konur tuz ilave edilir
soğan konur
bütün dış malzemeleri iyice elle karıştırarak yoğrulur
malzemeler iyice iki elin arasında kuvvet uygulanarak bastıra bastıra yoğrulur
arasıra su katılır ne cok sert olacak nede cok yumuşak yuğurma işlemi hamur birbirini iyicce tutucak
hamur toplanıp üstüne kurumaması için streç(nemli bez)kapatılır(el hafif ıslatılır)
hemen yumurta büyüklüğünde parçalar koparılarak iki el arasında önce yuvarlayıp sonra işaret parmağı yardımı ile yuvarlıyarak dönderek açılır
açılan hamura hazırlamış olduğumuz içi bir kaşık yardımı ile koyup yavaş yavaş yuvarlıyarak kapatıyoruz(el hafiften su ile ıslatılır)
büyün işlem hamur iç bitene kadar devam edilir
içbitip hamur kaldı ise küçük küçük parçalar kopartılıp misketler yaılır
iki el arasında yuvarlıyayak ayrı bir tencereye su konur kaynamaya bırakılır tuz atılır
su kaynayınca yapmış olduğumuz köfteler suya birer birer atılır tencere çok dolmayacak kısık ateşte pişirilir
15dk delikli kaşık yardımı ile veya süzgece süzülür
yapılan misketlerde pişirilir sıcak olarak servis yapılır
Afiyet Olsun.Kaynak.Lezzetli Yemek Tarifleri

0 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...