Pages

Domates Sosu Tarifi

Malzemeler
300 gram margarin,
400 gram havuç (küp şeklinde),
200 gram kereviz (küp şeklinde),
40 gram rendelenmiş soğan,
1 Adet ince kıyılmış sarımsak ,
1 Adet defne yaprağı,
1 Dal taze kekik ,
400 gram un,
600 gram domates püresi,
50 gram toz şeker,
½ Çay kaşığı tuz ,
1 Çimdik karabiber,
3 lt et suyu,

Tarif
Derin bir tavada margarini eritin.
Havuç,kereviz,defne yaprağı,taze kekik,soğan ve sarımsağı ilave edip hafifçe kızartın.
Unu katıp,sarı meyane kıvamına gelinceye kadar pişirip, soğumaya bırakın.
Domates püresini ekleyip, karıştırın.
Et suyunu bir taşım kaynatın.
Sıcak et suyunu,hazırladığınız un karışıma pütür oluşmaması için, bir spatula ile sürekli karıştırarak ilave ediniz.
Şekeri katıp, tuz ve karabiberi ilave ederek, kısık ateşte, 1 saat dibine tutmaması için, sürekli karıştırarak pişirin.
Oluştukça kefini alın.
İnce bir süzgeçten geçirip,süzün.
Sosun kabuk bağlamaması için üzerine eritilmiş margarin gezdirerek saklayın.
Afiyet Olsun.Kaynak.Lezzetli Yemek Tarifleri

0 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...