Pages

Sarı Mercimek Çorbası

MALZEMELER

1 su b. sarı mercimek,
1 soğan,
1 havuç,
1 su b. et suyu,
1 çorba k. un,
2 çorba k. tereyağı,
sıvıyağ,
su,
tuz,

HAZIRLANIŞI
Mercimeği yıkayıp süzüyoruz. Soğanı ve havucu doğruyoruz. Tencerede tereyağını eritiyoruz. Soğanı ve havucu kavuruyoruz. Unu ekleyip kısık ateşte kavurmaya devam ediyoruz. Et suyunu ekliyoruz. Mercimeği ilave ediyoruz. Sıcak su ekliyoruz ve tuzunu atıyoruz. Kapağını kapatıp pişmeye bırakıyoruz.

Pişen çorbayı da el blendırıyla eziyoruz ve servis ediyoruz.Afiyet Olsun.Kaynak.Lezzetli Yemek Tarifleri

0 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...