Pages

Yeni Yıl Kurabiyesi

Malzemeler:
280 gr toz şeker,
2 adet yumurta,
3 yk. pekmez,
4 tatlı k. tarçın,
2 tatlı k. zencefil,
1 çay k. karabiber,
120 gr tereyağı,
100 gr margarin,
500-550 gr un,
2 çay k. kabarma tozu,
1 çay k. kabartma tozu,
1 çay k. karanfil,
1 tutam tuz,

Yapılışı:
Kabın içine şeker ve yağlar koyularak krema kıvamına gelene kadar çırpılır.
Yumurta ve pekmez eklenerek çırpmaya devam edilir.
Kuru malzemeler eklenir ve yumuşak ele yapışmayan bir hamur elde edilir.
Hamur streçe sarılıp dolapta 1-2 saat bekletilir.
Tezgaha hafif un serperek ½ cm kalınlığında açılır ve kurabiye kalıplarıyla kesilir.
Yağlı kağıt üzerine dizilir ve ısıtılmış 175 derecelik fırında renkleri dönene kadar 10-15 dk pişirilir.
Soğuduktan sonra royal krema ile istenilen süslemeler yapılır.
Tarifin Özellikleri:
Kurabiye çeşididir.
Tarif 2 tepsi içindir.
Süslemeye açık bir kurabiye çeşididir.
Şeker hamuru, erimiş bitter çikolata ile süslenebilir.

Afiyet Olsun

0 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...