Pages

Tennuri Çorba Tarifi

Malzeme:
300 gr nohut,
100 gr pirinç,
3 adet kuru soğan,
250 gr kırmızı mercimek,
250 gr kıyma,
100 gr tereyağı,
2 çorba kaşığı un,
1 çay kaşığı kuru nane,
1 çay kaşığı kırmızı toz biber,
Et suyu,
Tuz,

Hazırlanışı:
Bol su ile nohut haşlanır.
Mercimek ve pirinç yıkanıp nohuta eklenip pişirilir.
Bir başka tencerede yağ eritilir, yemeklik doğranmış soğan kavrulur.
Soğana kıyma eklenir, kavrulur.
Kıyma kavrulunca un, nane, kırmızı toz biber ve et suyu eklenir.
Kıyma kavrulunca çorba kıvama geldiğinde kıymaya eklenir.
Püf Noktası: Mercimek ve pirinç çok iyi haşlanmalıdır. Kıymaya eklenirken hızlı bir şekilde karıştırılmalıdır.

Özellikleri:
Antep yöresine ait yöresel bir çorba çeşididir.
Ocak üzerinde 45-50 dk sürede pişer.
Kullanılan gereçler: 2 adet tencere, tahta kaşık, kepçe, süzgeç.
Çukur yemek tabağında veya çorba kasesinde servis edilir.
8-10 kişiliktir.
Protein, vitamin, karbonhidrat yönünden zengindir.

Afiyet Olsun

0 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...