Piruhi Tarifi

MALZEMELER:

Hamur Malzemeleri:
2 adet yumurta
1 su bardağı soda
1 tatlı kaşığı tuz
4 su bardağı un
İçi:
3 yemek kaşığı tereyağ
3 orta boy soğan
250 gr kıyma 1 çay kaşığı tuz
1 çay karışı karabiber

Üst Sosu:
2 yemek kaşığı tereyağ
1 kase yoğurt
2-3 sarımsak
Hazırlanışı:
Hamur malzemeleriyle pürüzsüz, yumuşak bir hamur yapıp dinlendirilir.
4 bezeye ayrılıp her bir beze yufka ineliğinde kesilip, 4'er cm lik karelere kesilir.
Bir tavada tereyağı eritilir, ince kıyılmış soğanlar eklenip kavrulur.
Kıyma eklenip iyice kavrulur, baharatları eklenip ocaktan alınır.
Hazırlanan kıymalı iç kare kesilmiş hamurlara pay edilir.
Hamur muska şeklinde kapatılıp tepsiye dizilir.
Tencerede su kaynatılır ve tuz eklenir.
Piruhiler eklenip 10 dk kadar haşlanır.
Sonra sahana yerleştirilir.
Üzerine sarımsaklı yoğurt ve kızdırılmış tereyağ gezdirilip servis edilir.
Tarifin Özellikleri:
Osmanlı mutfağına ait bir hamur iş çeşididir. Değişik iç harçlarla da yapılabilinmektedir.
Haşlanarak pişirilen hamurlara örnektir.
Tahıllı bir yemek çeşidi olduğu için karbonhidrat açısından zengindir.
Porsiyon adedi 10 kişiliktir.
Dikkat edilmesi gereken üzerine konulan yoğurt hamur biraz ılındıktan sonra konulmalıdır.

Afiyet Olsun
X