Pages

Osmanlı Ayva Tatlısı

Malzemeler:
6 adet ayva,
İç Malzeme:
3 adet ekşi elma,
2 adet ayva,
10 adet kuru kayısı,
7 adet karanfil,
1,5 çay bardağı bal,
1 büyük parça loğusa şekeri,
2 su bardağı toz şeker,
6-7 adet ayva çekirdeği,
Bir kaç dal taze nane (süslemek için),

Yapılışı:
Ayvaların kabukları soyulur, ikiye bölünür, çekirdek yatakları çıkarılır.
Kuru kayısılar küp doğranır, ayva ve elmanın kabukları soyulup rendelenir.
Bal, karanfil, şeker, ayva çekirdekleri az su ilave edilerek karıştırılır.
Oyulan ayvaların içersine doldurulur, yayvan tencereye konulup ayvaların yarılarına gelecek şekilde su konulup önce harlı ateşte 5 dakika daha sonra orta ateşte pişmeye bırakılır.
Ayvalar pişince alınıp bor cama dizilir ve 200 derecede ısıtılmış fırında 15 dakika kadar pişirilir.
Soğuyunca servis tabağına alınıp kaymak ve yeşil toz fıstıkla ve taze naneyle süslenerek servis yapılır.
Püf Noktaları:Ayvaların içersine konulan ayva çekirdekleri ayva tatlısının suyunu jölemsi kıvama getirir. Ayvalar kararmaması için limonlu suda bekletilmelidir.

Tarifin Özellikleri:
Meyveli bir osmanlı tatlısıdır.
Ocak üzerinde veya fırında da pişirilir.
Sunumu düz tabakta üzerinde kaymak ve fıstıkla servis edilir.
Porsiyon sayısı 12 kişiliktir.

Afiyet Olsun

0 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...