Pages

Müceddere Pilav Tarifi

Malzemeler:
2 su bardağı pilavlık bulgur.
1 su bardağı yeşil mercimek.
4 adet soğan
1/2 su bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı pul biber
tuz

Hazırlanışı:
Mercimekler 5 su bardağı su ile yumuşayana kadar pişirilir. (mercimeklerin patlamaması gerekir.)
Ayıklanmış bulgur, tuz ve pul biber ilave edilir.
Kısık ateşte bulgur pişinceye kadar pişirilir.
Tavaya yağ konulur ve kızdırılır.
İri doğranmış soğan yağda pembeleşinceye kadar pişirilir.
Pişmiş olan pilavın üzerine dökülüp karıştırılır.
Tarifin Özellikleri:
Yöresel bir pilav çeşididir.
Karbonhidrat bakımından zengindir.
Kullanılan malzeme: tencere, kaşık
Ortalama maliyeti: 6 tl
6 kişiliktir.

Afiyet Olsun

0 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...