Pages

Kıtır Ekmekli Cevizli Makarna Tarif

Malzeme:
1 paket kelebek makarna
150 gr
Yeterince tuz, su
Üzeri İçin:
4 dilim bayat ekmek
4 yemek kaşığı zeytinyağı
1/2 su bardağı tuzluı fıstık
1/2 su bardağı ceviz
3 diş sarımsak
4 yemek kaşığı kuş üzümü
9-10 dal maydanoz
Yeterince tuz, karabiber

Hazırlanışı:
Makarna, kaynar tuzlu suda haşlanıp, süzülür.
Aynı tencerede tereyağı eritilip, makarna ilave edilerek karıştırılır.

Üzeri için; Bayat ekmek, fıstık, ceviz ve sarımsak robottan geçirilir.
Bir tavaya alınıp, üzerine zeytinyağı eklenerek 4-5 dakika kavrulur.
Yeterince tuz ve karabiber eklenip, ocaktan indirdikten sonra, kıyılmış maydanoz ile karıştırılır.
Makarna, servis tabağına alınıp, üzerine hazırlanan sos serpiştirilerek sıcak servis yapılır.

Tarifin Özellikleri:
Ürünün çeşidi: makarna
Pişirme tekniği ve özellikleri: ocakta 50 dk
Hazırlıkta kullanılan araçlar: tencere, süzgeç, robot, tava, kaşık, bıcak.
Sunum ve servis şekilleri: servis tabağına alınan makarnanın üzerine cevizli ve fıstıklı harç dökülerek.
Porsiyon sayılı: 6 kişilik.
Ürün ve ana malzemenin besin değeri: karbonhidrat, omega 3
Maliyeti: 10 tl

Afiyet Olsun

0 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...