Pages

Hindi Dolma Kestaneli

Malzemeler:
1 orta boy hindi
İç Pilav İçin:
2 su brd. baldo pirinç
500 gr. kestane
2 orta boy ince doğranmış kuru soğan
1 tutam kıyılmış nane
1 tutam kıyılmış dereotu
100 gr. tereyağı
2 su b.su
Tuz, karabiber, şeker, limon suyu
Dikmek için iğne ve pamuklu ip

Üzeri İçin:
1 portakalın kabuğu
3 çorba k.yoğurt
2 çorba k.salça
Az sıvıyağ
Tuz, karabiber
Yapılışı:
Kestaneler çizilir, kızgın sıvıyağda kabukları soyulması için kızartılır.Dış ve iç kabukları soyulur.
Pilav için tencerede yağ eritilir. Soğanlar ilave edilir, kavulur.
Pirinç ilave edilir. Limon suyu ve şekerle iyice kavrulur.
Su, tuz, karabiber ilave edilir. Kısık ateşte pişirilir. Kestane, nane, maydanoz, dereotu ilave edilir, karıştırılır, demlendirilir.

Afiyet Olsun

0 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...