Pages

Hamsili Pilav Tarifi

Malzemeler:
1,5 kg. hamsi
1 su brd. pirinç
2 havuç
2 kuru soğan
1 demet maydanoz
Tuz, karabiber
1 su brd. sıvı yağ

Yapılışı:
Önce pirinç ısıtılıp bekletilir.
Hamsiler ayıklanıp kılçıkları ayıklanır, yıkanır. Tuz konularak mısır unuyla unlanır.
Pirinç sade pilav olarak pişirilir.
Başka bir tencereye 2 yemek kşğ. yağ konup, soğanlar yemeklik doğranarak sotelenir.
İçine 2 havuç irice rendelenip eklenerek sotelenir. Kavrulunca üzerine maydanoz katılır.
Pişmiş pilav ilave edilerek karabiber eklenir.
Teflon tavaya biraz yağ konup hamsiler üzerine dizilir.
Pişirilmiş iç hamsilerin üzerine dökülür.
Kenarları içeriye katlanır ve açık kalan yerlere hamsi dizilir.
Kızarıncaya kadar ocakta pişirilir.
Sıcak servis yapılır.

Afiyet Olsun

0 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...