Pages

Aşure Tarifli 20 Kişilik

Malzemeler:
500 gr aşurelik buğday
1 pk. kuş üzümü
1 sb. kuru fasulye
1 sb. fındık içi
1 sb. nohut
1 kg şeker
1 sb. kuru incir
Tarçın
1 sb. kuru kayısı
Hindistan cevizi
1 sb. kuru üzüm

Yapılışı:
Buğday, fasulye ve nohut akşamdan bol su ile ısıtılır. Ertesi gün hepsi ayrı, ayrı haşlanır. Büyük bir tencereye buğday konarak 4 lt su eklenir ağır ateşte yumuşayana kadar pişirilir.
Nohut ve fasulye ilave edilerek pişirmeye devam edilir. İnir ve kayısı yıkanarak küp doğranır. Kuş üzümü ve kuru üzüm temizlenir, ayıklanır.
Kayısı, incir, kuru üzüm ve kuş üzümü tencereye aktarılır. Üzümler şişinceye kadar kaynatılır. Şekeri ilave edilir 15-20 dk daha kaynatılır.
Ocaktan alınarak fındıklar tencereye aktarılır, karıştırılır. Aşure servis kaselerine eşit miktarda bölüşülür. Yarım saat dinlendirilir.
Üzerine tarçın ve hindistan cevizi serpilir. Arzuya göre sıcak veya soğuk olarak servis yapılır.
Tarifin Özellikleri:
Geleneksel bir Türk tatlısıdır.
Buğday kaynarken çok su çektiğinden dolayı su miktarı sıcak su olmak kaydıyla ilave edilir.
Ortalama maliyeti 9.50 tl'dir.
Ortalama 18-20 kişiliktir.

Afiyet Olsun

0 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...