Pages

Arpa Şehriye Pilavı ( Havuçlu )

Malzemeler:
2 su bardağı arpa şehriye
1 çay bardağı konserve mısır
1 soğan
2 diş sarımsak
2 havuç
Kıyılmış maydanoz
3 çorba kaşığı sıvıyağ
3 çorba kaşığı tereyağ
3 su bardağı sıcak su
1 çay kaşığı tarçın
1 tatlı kaşığı toz şeker ve tuz

Yapılışı:
Sarımsak ve soğanlar soyulup ince şekilde kıyılır.
Sıvıyağ ocakta ısıtılır, soğan, sarımsaklar eklenerek kavrulur. Havuç eklenip bir kaç dk daha pişirilir.
Haşlanan havuçlar tel süzgeç yardımıyla çıkarılır. Arpa şehriyeler eklenerek sürekli karıştırılarak bir taşım kaynatılır.
Kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirilir.
Şehriyeler ocaktan alınıp tereyağ ile tatlandırılır. Önceden pişirilen havuçlar ve konserve mısırla harmanlanıp servis yapılır.
Tarifin Özellikleri:
Arpa ile yapılan sebzeli pilav çeşididir.
Havuç da bol miktarda A vitamini vardır. Yağda eriyen bir vitamin olmasından dolayı tüketiminde bir damla yağ bile A vitaminini açığa çıkarır. aksi takdirde vitamininden faydalanılamaz.
Maaliyeti 6 tl'dir.
Porsiyon miktarı yaklaşık 6 kişiliktir.

Afiyet Olsun

0 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...