Pages

Zencefilli Kurabiye

Malzemeler

125 gr. tereyağ (oda sıcaklığında)
1/2 su bardağı toz şeker (tarifte esmerdi)
1 yumurta
1/3 su bardağı pekmez
2 tatlı kaşığı zencefil (acı gelecekse 1 kaşık da olabilir)
1 tatlı kaşığı tarçın
1 tatlı kaşığı zerdeçal (şifa niyetine ekledim)
1 çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
2,5 su bardağı tam buğday unu
1 tatlı kaşığı yoğurt (kıvam için ekledim)

Yapılışı

Önce bir açıklama borçluyum; tarifte yaklaşık 3 su bardağı un yazıyordu; 2,5 koymama rağmen tavsiye edilen kıvamdan biraz sert olunca yani ele yapışmayınca azıcık yoğurt ekledim. Unu azaltarak da olabilirdi aslında.

Tereyağ, şeker ve yumurta mikser ile çırpılır. Pekmez ilave edilip tekrar çırpılır. 1,5 su bardağı un ile baharatlar, kabartma tozu vs. harmanlanıp eklenir, yoğrulur. Kalan un azar azar eklenir, hafif ele yapışan bir hamur olacak. Hamur streç filme sarılıp veya kapalı bir kaba alınıp buzdolabında 30 dakika dinlenmeye bırakılır. Çıktığında merdaneyle 4-5 mm. kalınlığında açılıp istenildiği şekilde kesilir. Yağlanmış veya yağlı kağıt kesilmiş tepsiye alınıp 175 dereceli fırında pişirilir.

Afiyet Olsun

0 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...