Tereyağlı Limonlu Kek

Tarif sağlıklımutfak'tan. Güzel bir lezzet.

Malzemeler
3 yumurta
1,5 su bardağı toz şeker
100 gr. tereyağ (oda sıcaklığında)
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 su bardağı süt
2 limon kabuğu rendesi
1/3 su bardağı limon suyu
3 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı vanilyalı şeker

Yapılışı
Tereyağ, şeker ve yumurtalar çırpılır. Ardından sıvılar karıştırılır. Ondan sonra kuru malzemeler ilave edilip tekrar çırpılır ve yağlanıp unlanmış kalıba boşaltılıp önceden ısıtılmış fırında pişirilir. Normalde kekler 170 derecede pişirilir ama yeni fırında ilk denemem olduğu için 160 derecede pişirdim, 50 dakika sürdü, 3. rafta ve turbodaydı (kendime not aldığım için okuyanlar kusura bakmasın artık).
X