Pages

Tandır Böreği Tarifi

MALZEMELER:

Hamuru İçin:
2 su bardağı su veya süt
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı tuz
1/2 paket yağ maya veya 1 çay kaşığı kabartma tozu
Alabildiğince un
Arası İçin:
1 paket margarin veya tereyağı
1/2 su bardağı tahin

İçi İçin:
Kavrulmuş kıyma veya peynir
Üzeri İçin:
1 adet yumurta sarısı
1 yemek kaşığı zeytinyağı
Susam
Hazırlanışı:
Hamur malzemesi karıştırılıp, alabildiğince un ilavesi ile kulak memesi kıvamında yoğrulur ve hamur iki bezeye ayrılır.
İlk hamur açılabildiği kadar ince açılıp, üzerine erimiş yağ ve tahin karışımından sürülür.
Hamurun ortasına bir tabak koyulup, etrafı kesilir. Kenarındaki parçada 8 parçaya bölünerek ortadaki parçanın üzerine yerleştirilir.
Altta kalan hamurun kenarla üstteki hamurların üzerine kapatılıp, aynı şekilde hazırlanan diğer hamurlarla birlikte buzdolabına kaldırılır.
Üzerine iç yayılıp, için üzerine de açılan diğer hamur yerleştirilir.
Yumurta sarısı, zeytinyağı ile karıştırılıp, hamurun üzerine sürülür ve susam serpilir.
Eğer hamur mayalı ise hiç bekletmeden 180 C derece fırında kızarıncaya kadar pişirilir.
Püf Noktası: Hamur mayalı olursa bekletmeden fırına verilmeli yoksa hamur mayalanır ve katlar oluşmaz.

Özelliği: Tandır böreği, Kayseri de her evde pişen geleneksel bir börektir.

Tarifin Özellikleri:
Ürünün çeşidi: açma börek
Pişirme tekniği ve özellikleri: ocakta ve fırında 1 saat
Hazırlıkta kullanılan araçlar: yoğurma kabı, oklava, kaşık, tepsi, yumurta fırçası
Sunum ve servis şekilleri: servis tabağında iki dilim börek
Porsiyon sayısı: 12 kişilik
Ürün ve ana malzemenin besin değeri: karbonhidrat, yağ, protein
Maliyeti: 14 tl

Afiyet Olsun

0 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...