Mahlepli Tuzlu Kurabiye

Malzemeler
1 Su Bardağı (200 ml.) Sıvı Yağ,
1 Su Bardağı (200 Gr.) Erimiş Margarin,
1 Su Bardağı (200 ml.) Süt,
6 Tatlı Kaşığı (tepeleme) Pudra Şekeri,
1 Tatlı Kaşığı (silme) Tuz,
1,5 Tatlı Kaşığı (silme) Mahlep,
1 Paket Kabartma Tozu,
4 - 4,5 Su Bardağı Un (Yaklaşık olarak),

Yapılışı
Sıvı malzemeleri (Sıvı yağ, erimiş margarin ve süt) bir çırpma teli ile iyice karıştırın, pudra şekerini de ekleyip biraz daha karıştırın.
2 su bardağı kadar un, kabartma tozu, tuz ve mahlebi birlikte karışımın üzerine eleyin ve karıştırın. Bu aşamadan sonra unu yavaş yavaş ekleyerek yoğurun, yumuşak bir hamur elde edince un eklemeyi bırakın.
Hamurun üzerini örtüp, buzdolabında 15-20 dk. dinlendirin.
Minik çatal çörek şekli veya istediğiniz bir şekil verdikten sonra üzerine yumurta sarısı sürün ve çörekotu ile susam serpin.
180 derece de önceden ısıtılmış fırında, 30-35 dk. üzerleri iyice kızarana kadar pişirin.
NOT; Kabartma tozu olarak, Dr.Oetker çeşnili kabartma tozu (mahlepli-susamlı olanından) kullanırsanız, kurabiyelerin lezzetini ikiye katlarsınız diyebilirim. Tabi o zaman mahlep miktarını 1 çay kaşığına düşürmeniz iyi olur...
X