Pages

Lokum Kek Tarifi

Biraz da Avusturalya mutfağına gidelim. Tarif evatolyesi'ne ait, sosunu değiştirdim sadece. 36 adet lokum kek çıkıyor, kalabalık misafir için bereketli ve aynı zamanda şık bence.


Kek Malzemeleri

4 yumurta
1,5 su bardağı toz şeker
200 gr. tereyağ (oda sıcaklığında)
1 su bardağı süt
3 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya

Sos Malzemeleri

2,5 su bardağı süt
1 su bardağı toz şeker
5 yemek kaşığı kakao (50 gr.)
40 gr tereyağ

2 su bardağı hindistan cevizi

Yapılışı

Tereyağ önce şekerle sonra yumurtaların ilavesiyle çırpılır. Süt eklenip çırpılır tekrar. Diğer kuru malzemeler karıştırılıp ilave edilir, çok az çırpılıp yağlanmış büyük kare borcam veya o ebatlardaki bir fırın kabına boşaltılır. 170 dereceli fırında yaklaşık 45 dakika pişirilir.

Kek fırına atılınca sos malzemeleri bir kapta çırpma teli yardımıyla pişirilir. Bir taşım kaynadığında ocak söndürülür, tereyağ eklenip karıştırılır. Ara ara karıştırılarak kabuk bağlamadan soğuması sağlanır.

Kek soğuduğunda dilimlenip (6x6'lık matris oluyor) çatalla önce sosa sonra hindistan cevizine bulanır. Servise  hazırdır. Veya servis anına kadar buzdolabında muhafaza edilebilir.
Afiyet Olsun

0 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...