Kaymaklı Poğaça Tarifi

Malzemeler:
125 gr oda sıcaklığında margarin
1 çay bardağı sıvı yağ
2 çorba kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket yaş maya
1 çay bardağı ılık su
1 yumurta (sarısı üzeri için)
250 gr süt kaymağı
Aldığı kadar un
Hazırlanışı:
Malzemelerden hamur yapılır.
Bezelere ayrılır.
Avuç içi kadar açılır.
Kaşar peynir rendesi konur yuvarlanır.
Üzerine yumurta sarısı sürülür.
Püf Noktası: Kaymak hamurun içine konulur.

Tarifin Özellikleri:
Mayalı bir hamurdur.
Karbonhidrat ve yağ bakımından zengindir.
Kullanılan malzemeler yoğurma kabu fırın tepsisi fırın.
Maliyeti 7 tl.
10 kişikiktir.

Afiyet Olsun
X