Pages

Ispanaklı Boşnak Böreği

MALZEMELER:

Hamuru İçin:
6 su bardağı un
2 tatlı kaşığı tuz
1 çorba kaşığı sıvıyağ
Alabildiğince ılık su
Arası İçin:
250 gr tereyağı veya margarin

İçi İçin:
1 kg ıspanak
200 gr kıyma
1 adet kuru soğan
Yeterince tuz, karabiber, pulbiber, sıvıyağ
Üzeri İçin:
1 adet yumurta sarısı
Hazırlanışı:
Hamur İçin; Un, tuz ile karıştırılıp, sıvıyağ ve yeterince ılık su eklenerek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğrulur. Ve 10 dakika dinlendirilir. Hamur limon büyüklüğünde bezelere ayrılıp, her biri tabak büyüklüğünde açılır. Yağ eritilip, açılan hamurların üzerine sürülür. Her biri elle mümkün olduğunca ince açılıp, karşılıklı iki kenar ortaya doğru katlanır.
İçi İçin; İnce kıyım soğan sıvıyağda kavrulur. Üzerine kıyma ilave edilerek kavrulmaya devam edilir. Ispanak kendi suyu ile hafif haşlanıp suyu iyice sıkıldıktan sonra ince, ince doğranarak, kıymaya ilave edilir. Yeterince tuz, karabiber ve pulbiber eklenerek ocaktan indirilir. Hamurların katlanan kısımlarına iç yapılıp, iki taraftan ortaya doğru rula şeklinde sarılır ve bıçakla ortadan ikiye kesilir. Hazırlanan tüm hamurlar yağlanmış tepsiye ortadan başlanarak spiral şeklinde dizilir. Üzerine yumurta sarısı ve kalan yağ sürülerek 200 C derece fırında kızarıncaya kadar pişirilir.
Püf Noktası: Hamurlar yırtılmaması için elle esnetilerek açılmalıdır.

Tarifin Özellikleri:
Ürünün çeşidi: açma börek
Pişirme tekniği ve özellikleri: fırında
Hazırlıkta kullanılan araçlar: yoğurma kabı, oklava, tava, tahta kaşık, yumurta fırçası
Sunum ve servis şekilleri: 2 dilim börek yanında yoğurt ile
Porsiyon sayısı: 15 kişilik
Ürün ve ana malzemenin besin değeri: bol karbonhidrat ve yağ, ıspanaktan dolayı C vitamini içerir.

Afiyet Olsun

0 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...