Pages

Çörek Otlu Kurabiye

Malzemeler

150 gr. tereyağ (oda sıcaklığında)
1 su bardağı fındık yağı
1 yumurta akı (sarısı üstüne sürülür)
1/2 çay bardağı sirke
1/2 çay bardağı çörek otu
2/3 çay bardağı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı mahlep
aldığı kadar un (tam buğday kullandım)
1 paket kabartma tozu

Yapılışı

Tereyağ, sıvı yağ ve yumurta akı karıştırılır. Diğer malzemeler de un kontrollü eklenerek ilave edilir. Kulak memesi yumuşaklığına gelince küçük ceviz büyüklüğünde bezelenir. 170 derecede 30 dakika pişirilir. Fırınlar farklılık gösterebilir; yumurta sarısı kızarana kadar diyelim.

48 tane oldu ve bir büyük tepsiye sığdı (6x8'lik matris halinde). Tarifin sahibi en az 70 tane elde etmiş, o kadar küçük bezelemeye sabrım yetmedi.

0 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...