Pages

Bayatlamayan Poğaça Tarifi

Kadınların altın günleri,toplanmaları,sohbetleri,beş çayları bitmez.Misafiri ve ağırlamayı çok severler. Bazen temizlik ve pasta börek hazırlamak ikisi bir arada zor cıkarlar işin içinden pastaları önce yapıp temizligi sonraya bırakabilirler.Tam da bu durumlar için imdatlarına yetişecek bir tarif: Bayatlamayan Poğaça


Gerekli malzemeler
1 su bardagı sıvı yağ,
1 su bardagı sıcak süt,
1 su bardağımaden suyu,
2 yemek kaşığı toz şeker,
1 yemek kaşığı tuz,
1 paket yaş maya,
üzeri için 1 yumurta sarısı,
alabildigince un,

Yapılışı
Yogurma kabına mayayı ve sıcak sutu al ve iyice karıştırın.Daha sonra şekeri ekle ve köpürene kadar karıştırmaya devam edin.Maden suyunu, sıvı yağını ve tuzunu ekleyin
kulak memesı kıvamına gelene kadar un ekleyin yumuşak bir hamur olması için.Daha sonra hamurun mayalanması için nemli bir bez koyun ılık bir ortamda mayalanmaya
bırakın.1 saat sonra mayalanmıs olan hamurumuzu ceviz büyüklügünde parçalar koparıp elinizde yuvarlayınız.Yağlanmış fırın tepsisine diziniz.Fırın tepsisindede 10 dakika
kadar da bekletiniz ve ardından yumurta sarısını sürün.Önceden ısıtılmış fırına sürün.Şimdiden afiyet olsun

0 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...