Pages

Ispanaklı Makarna Tarifi

Malzemeler:
(5 kişilik)
1 paket makarna (ben helezon makarna kullandım)
250 gr haşlanmış ıspanak
1 diş sarımsak
1 yemek kaşığı teryağı
125 gr labne peyniri
1 çay kaşığı rendelenmiş muskat
tuz

Hazırlanışı:
Makarna kaynar tuzlu suda paketin üzerinde belirtilen süre kadar haşlanır. Ayrı bir kapta ıspanak haşlanır. Labne peynir, dövülmüş sarımsak(ben kullanmadım), haşlanmış ıspanak, tereyağı, rendelenmiş muskat robota konulur ve karıştırılarak püre haline getirilir. Haşlanan ve süzülen makarna (soğuk sudan geçirilmeden) tencereye alınır ve sos üzerine dökülür. 1, 2 dak. karıştırılır ve ocaktan alınır. Servis tabağına alınarak sıcak olarak servis edilir.
Afiyet Olsun

0 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...