Pages

Zeytinyağlı Biber Dolması

Malzemeler,
6-7 Adet Orta Boy Soğan,
2 Su Bardağı Pirinç,
1 Su Bardağı Zeytinyağ,
1 Yemek Kaşığı Kuş Üzümü,
1 Yemek Kaşığı Dolmalık Fıstık,
2 Tatlı Kaşığı Şeker,
1 Tatlı Kaşığı Tuz,
1/2 Çay Kaşığı Tarçın,
1 Tatlı Kaşığı Dolma Baharı,
1 Çay Kaşığı Nane,
1/2 Çay Kaşığı Karabiber,
1 Demet Dereotu,

Yapılışı
Çok küçük doğradığınız soğanları, 1 çay bardağı su ile pişirin. (soğanları yağda öldürmek yerine suda pişirmek, soğanların daha sonra mideyi rahatsız etmemesini sağlıyor)
Yıkadığınız pirinci ve zeytinyağını ilave edip 1-2 dk. kavurun.
Kuş üzümü, fıstık, şeker, tuz ve 1 bardak su ilave edip, suyunu çekinceye kadar pişirin. (Suyunu çekince pirinçler hala diri, tam pişmemiş olmalı.)
Karışımın altını kapattıktan sonra tüm baharatları ve dereotu'nu ilave edin.
Biberleri doldurduktan sonra, (pirinçlerin bir miktar daha pişeceğini unutmayın, biberleri biraz gevşek doldurun.) karnıyarık tenceresine tek sıra olacak şekilde dizin, 1,5 bardak su ekleyip, kısık ateşte biberler yumuşayıncaya kadar pişirin.

0 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...