Pages

Yulaflı Kurabiye Tarifi

Malzemeler,
125 gr. tereyağ (oda sıcaklığında),
1/2 su bardağı toz şeker,
1 yumurta,
1 yemek kaşığı yoğurt,
1,5 su bardağı yulaf,
1 su bardağı tam buğday unu,
1  tatlı kaşığı kabartma tozu,
1/2 çay kaşığı zencefil,
1/2 çay kaşığı tarçın,
1/2 paket vanilya,
1/2 su bardağı kuru üzüm,

Yapılışı,
Önce tereyağ, şeker ve yumurta mikserle çırpılır, üzüm dışındaki diğer malzemeler eklenip karıştırılır. Son olarak üzüm eklenir ve yağlı kağıt serilmiş tepsilere dondurma kaşığıyla toplar halinde koyulup elle biraz yassıltılır. 180 dereceli önceden ısıtılmış fırında üstü biraz pembeleşene kadar pişirilir, yaklaşık 10-15 dakika kadar. Fırından çıkarılıp sıcak tepsiden kağıdıyla birlikte alınıp soğumaya bırakılır.
Bu ölçülerle 24 tane çıktı. Yine mini fırın tepsilerinde pişirdim, bir tepsiye 12'den fazla koymamak lazım.
Tam buğday ununu açık almıştık, pazardan. Neredeyse arpa unu gibi, pakettekilere bakışa daha iri kepekliydi.

Afiyet Olsun

0 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...