Pages

Tatlı Malhıta

Malzemeler
200 Gr. Kırmızı Mercimek
1/2 Çay Bardağı Pirinç
1 Çay Kaşığı Toz Kırmızıbiber
1 Çay Kaşığı Kimyon
1 Çay Kaşığı Tuz
1 Lt. Su

Yapılışı
Kırmızı mercimeği ve pirinci yıkayıp, diğer malzemeler ile birlikte düdüklü tencerede pişirin. (Düdüklü tencere kullanmıyorsanız, arada suyunu kontrol ederek, kısık ateşte mercimek ve pirinç pişene kadar kaynatın)
Mercimek ve pirinç pişince, kimyon ve toz kırmızı biber serpin, ayrı bir tavada kızdırdığınız 1 su bardağı zeytinyağını üzerine dökün. Kısık ateşte 1-2 dk. daha pişirin ve altını kapatın.
NOT: Çorbanın en önemli özelliği piştikten hemen sonra, servis yapılması, bekleyince biraz katılaşabiliyor. Üzerine bir miktar kaynamış su ilave edilerek karıştırılırsa,tekrar kıvamını buluyor.

0 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...