Pages

Nohutlu Yayla Çorbası

Malzemeler: 
6 kişilik,
1 su bardağı pirinç,
1 su bardağı haşlanmış nohut,
8 su bardağı su,
1 yumurta,
1 su bardağı yoğurt,
4 yemek kaşığı un,
1 limonun suyu,
tuz,
zeytinyağı,
1 yemek kaşığı kuru nane,

Hazırlanışı:
Pirinç bir tencereye konulur ve üzerine su eklenir ve haşlanır. Nohutlar ayrı bir kapta haşlanır, suyu süzülür ve haşlanmakta olan pirince ilave edilir. Bir kasede yoğurt, un, yumurta, limon suyu ve tuz çırpma teliyle iyice karıştırılır. Çorbanın suyundan bu karışıma yavaşca katılarak karıştırılır. Bu karışım çorbaya azar, azar karıştırılarak eklenir. Kaynayıncaya kadar pişirilir. Zeytinyağı bir tavada ısıtılır ve kuru nane ilave edilir. Bir iki dakika çevrilen kuru nane çorbaya eklenir. Karıştırılıp, altı kapatılır. Servis tabağına alınan çorbanın üzerine tekrar kuru nane serpilerek sıcak olarak servis yapılır.
AFİYET OLSUN

0 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...