Pages

Lebeniye Çorbası

Malzemeler,
1 Su Bardağı Yoğurt,
1/2 Su Bardağı Süzme Yoğurt,
1/2 Su Bardağı Pirinç,
1 Su Bardağı Haşlanmış Nohut,
300 Gr. Haşlanmış Et,
4 Yemek Kaşığı Sıvı Yağ,
Nane,
Tuz,

Yapılışı
Küçük kuşbaşı şeklinde doğranmış eti ve nohutu yaklaşık 1,5 Lt. suda haşlayın. Et ve nohutun pişmesine yakın pirinç ekleyin.
Kaynayan et suyundan 1/2 bardak alın ve robotta yoğurtlar ile birlikte çırpın. (Bu işlemi yoğurdun kesilmemesi için yapıyoruz.)
Yoğurtlu karışımı, kaynamakta olan çorbaya azar azar yedirerek ekleyin ve kısık ateşte 5 dk. kadar pişirin.
Altını kapatınca, ayrı bir yerde kızdırdığınız sıvıyağ ve naneyi üzerine gezdirin.

0 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...