Pages

İslim Kebabı

Ölçüler 18 adet içindir yani 9 porsiyon. Bazı yemekler vardır; miktarı artsa da zahmeti artmaz. Bu onlardan değil işte :)

Malzemeler

800 gr kıyma
2-3 dilim ekmek (ıslatılmış)
1 yumurta
1 soğan
1 tatlı kaşığı silme karbonat
1 tatlı kaşığı limon suyu
tuz, kimyon, pul biber, karabiber, hardal, kekik

10-12 patlıcan
domates, biber
yağ

1 dolu yemek kaşığı biber-domates salçası karışımı
1/2 lt. su

Malzemeler

Köfte harcı yoğrulup dinlenmeye bırakılır. Vakit yoksa dinlenmeyebilir tabi, mesela bizde pek yoktu :) 18 beze yapılıp yassı yuvarlak bezeler halinde yağlanmış fırında 180 derecede 20 dakika pişirilir. (2. raf 3D)

Patlıcanlar alacalı soyulup 3-4 uzun dilim yapılır. 18 kebap için 36 patlıcan dilimi gerekiyor, her bir patlıcandan 3 dilim elde edersek 12 patlıcan lazım, 4 dilim çıkarsa 9 patlıcan. Patlıcan dilimleri yağda kızartılır ama çok öldürülmez; rahat kıvrılacak kadar yumuşaması ama dağılmayacak kadar diri kalması gerekiyor. Ilınınca '+' şeklinde üst üste koyulup köfteler sarılır. Tepsiye ters kapatılır.

Biberler 4-5 cm. uzunluğunda kesilip ortadan ikiye ayrılır. Domatesler de biraz kalınca dilimlenir. Kürdana önce biber sonra domates dilimi geçirilip biber üstte kalacak şekilde patlıcanlı köftelere batırılır.

Salçalı su gezdirilip 180 dereceli fırında biberler kızarana kadar pişirilir. 35 dakika civarı sürer. (2. raf 3D)

0 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...