Pages

Galeta Unlu Kaşarlı Poğaça

Malzemeler
250 Gr. (1 Paket) Margarin
2 Çay Bardağı Sıvı Yağ
2 Çay Bardağı Yoğurt
2 Adet Kabartma Tozu
2 Çay Kaşığı Tuz
1 Yumurta Sarısı
Un (yaklaşık 3 su bardağı)

Yapılışı
Tüm malzemeleri (unu azar azar ekleyin) karıştırın ve yumuşak kıvamda bir hamur yapın. Hamuru oda sıcaklığında yarım saat dinlendirin.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, içine bir tutam rendelenmiş kaşar koyun, kapatıp yuvarlayın.
Üzerlerine yumurta akı sürüp, galeta ununa batırın. Yağlanmış yada yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin.
180 derecede ön ısıtma yapılmış fırında, üzeri hafif pembeleşene kadar pişirin.

0 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...