Pages

Çerkez Tavuğu

Malzemeler:
(8 kişilik)
2 parça tavuk göğüs eti
2 diş sarımsak
6 dilim ekmek içi
1,5 su bardağı iri dövülmüş ceviz
1 fincan zeytinyağı
4 su bardağı tavuksuyu
tuz
karabiber
kırmızı biber

Hazırlanışı:
Tavuk eti haşlanır ve didiklenir. İçine ekmek içi iyice ufalanarak eklenir. Dövülmüş sarımsak bu karışıma katılır. Baharatlar da ilave edilir ve hepsi karıştırılır. Tavuksuyu eklenir ve karıştırılır. Ardından zeytinyağı eklenirve püre kıvamından biraz daha dolgun bir hale getirilir. Servis tabağına alınır üzerine kırmızı biber, karabiber dökülüp, çok hafif zeytinyağı gezdirilir ve maydanozla süslenerek servis yapılır.
Afiyet olsun

0 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...