Pages

Çay Kurabiyesi

Malzemeler
1 Paket (250 gr.) Margarin veya Tereyağ
1 Çay Bardağı Sıvı Yağ
1 Çay Bardağı Süt
1 Su Bardağı Pudra Şekeri
1 Paket Kabartma Tozu
1 Paket Vanilya
3 Su Bardağı Un

Yapılışı
Öncelikle, yumuşamış margarin ve pudra şekerini yoğurun.
Sıvı yağ ve sütü ekleyip yoğurmaya devam edin.
Un, kabartma tozu ve vanilyayı eleyerek, azar azar karışıma ilave edin ve yoğurmaya devam edin.
Kulak memesi kıvamında bir hamur elde edip, yarım cm. kalınlığında açın, kalıpla istediğiniz şekilleri verin.
180 derecede önceden ısınmış fırında, 15-20 dk. pişirin.
NOT: Siret yenge bu kurabiyenin en önemli püf noktasının unu azar azar yedirerek eklemek olduğunu söyledi, yoksa hamurun kıvamı istediğimiz gibi olmuyormuş, un miktarı ölçüden daha az yada daha fazlada olabiliyor, kulak memesi diye tabir edilen bir hamur elde ediyoruz.

0 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...