Bulgurlu Kabak Dolması Tarifi

100 gr. kıyma, 12 adet dolmalık kabak, 1 baş kuru soğan, 1 baş kuru sarımsak, 1 tatlı kaşığı karabiber, 1 tatlı kaşığı kırmızıbiber, 1 yemek kaşığı domates salçası, 1 yemek kaşığı biber salçası, 100 gr. bulgur, 1 çay bardağı sıvıyağ, 1 adet limon, Yeterince su ve tuz


Malzemeler

100 gr. kıyma
12 adet dolmalık kabak
1 baş kuru soğan
1 baş kuru sarımsak
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı kırmızıbiber
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
100 gr. bulgur
1 çay bardağı sıvıyağ
1 adet limon
Yeterince su ve tuz

Bulgurlu Kabak Dolması Yapılışı

Sarımsak ve soğan  ince ince doğranır.
Kıyma, soğan ,sarımsak, tuz, karabiber, kırmızıbiber, salça, yarım bardak su, yarım bardak yağ ile karıştırılıp bulgur ile yoğrulur.
Yıkanmış ve içleri oyulmuş kabakların yarısına kadar hazırlanan karışımdan konur ve ağzı bir dilim domatesle kapatılarak tencereye dizilir.
Üzerine artan yarım bardak yağ dökülür.
Tencerenin genişliğine göre üstünü örtecek şekilde su ve tuz ilave edilir.
Yemek kaynamaya başlayınca altı kısılır ve yarım saat pişirilir.
Kabak pişince bir tatlı kaşığı ekşi ilave edilir bir taşım daha kaynatılarak suyu süzülüp servis yapılır.
X