Pages

Bisküvi Pastası

Malzemeler
2 Paket Pötibör (Sade) Bisküvi
1,5 Paket (Kakaolu) Piknik Bisküvi
1 Paket Muzlu Puding
2 Su Bardağı Süt (Pudingi pişirmek için)
1 Su Bardağı Su (Pudingi pişirmek için)
1/2 Paket Hazır Çikolata Sosu
1 Bardak Süt (Çikolata sosu pişirmek için)
1 Çay Bardağı Fındık Kırığı
2 Yemek Kaşığı Portakal Reçeli
Yapılışı

Kare yada dikdörgen bir borcama, bir kat sade bisküvi dizin, üzerine muzlu pudingin bir kısmını yayın, sonra bir kat kakaolu bisküvileri dizin ve kalan pudingi yayın.
Fındık kırığı ve portakal marmeladını küçük küçük noktalar halinde serpin.
Tekrar sade bisküvileri bir kat dizin, üzerine çikolata sos yayın,üzerine kakaolu bisküvi ve en üste tekrar çikolata sos dökün.
Pastanın üstünü süslemek için artan bisküvileri robotta çekin, üzerine bolca serpin, fındık ve ceviz gibi duruyor, ama yerken çok daha lezzetli oluyor.
Arasına isterseniz muz da koyabilirsiniz ama pudingin kokusu zaten çok yoğun, muz varmış gibi, gerek kalmıyor.
NOT 1: Pudingi pişirirken 3,5 bardak süt yerine, 2.5 bardak süt ve 1 bardak su ile pişiriyorum, daha hafif oluyor.

NOT 2: Pudingide, çikolata sosuda mikrodalga fırında pişiriyorum, başında beklemeden çok pratik oluyor, o pişerken ben de bisküvileri diziyorum.

0 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...