Bademli Un Kurabiyesi

Malzemeler

250 gr. tereyağ (oda sıcaklığında)
1 kahve fincanı sıvı yağ
1 kahve fincanı nişasta
2 kahve fincan pudra şekeri
aldığı kadar un (en az 4 su bardağı)
1 su bardağı tuzsuz badem (bıçakla 3'e bölünüp kavrulmuş)

Yapılışı

Önce yağlar, şeker ve nişasta karıştırılır, ardından diğerleri eklenir. Kıvamını herkes kendi yaptığı un kurabiyesine göre ayarlayabilir, ben 4 bardak un kullandım; çok sert hamuru bezelemekte zorlanıyorum (yumurta da olmadığı için). O yüzden benim yaptıklarımın pişmiş hali biraz ağızda dağılıyor, pastanedekilerden daha yumuşak oluyor.

170 dereceli fırında fazla pembeleşmeyecek şekilde pişirilir. Yukarıdaki ölçüyle 33 adet çıktı. (3. rafta 3D ısıtma 20 dakika civarı).
X